Autentyczna włoska restauracja – klasyczne menu
Włoskie restauracje to w Polsce najpopularniejszy typ gastronomii. Kochamy jedzenie włoskie gdyż jest pyszne, pożywne i ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej jemy pizze. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską goście próbują równie pyszne dania takie jak risotto, polentę i desery włoskie.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy restauracja stosuje włoskie produkty, czy w menu są również mniej popularne włoskie potrawy, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża różnorodność oraz dania z wielu miejsc kraju. W najlepszej restauracji poczujemy naturalny smak Włoch.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, ale to wcale nie oznacza, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Dobre wino włoskie
Jakakolwiek restauracja włoska, która aspiruje do bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna ignorować trunków. Obiad we włoskim stylu bez wyjątku powinien zawierać też trunek. Kieliszek alkoholu to przy włoskim obiedzie czy kolacji standard. autentyczna kuchnia włoska Najbardziej popularne wina z Włoch to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie lamezia a także nuragus z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi mieć różnorodną kartę win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać wyjątkowość włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości warto odwiedzić restaurację, która umie przyrządzić nie tylko pasty i pizzę.
Zobacz film